А к т у а л ь н о    д л я    в с е х . . .
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Беседка » Разговоры на различные темы. » Енергетичні напої і здоров’я (на украинском языке)
Енергетичні напої і здоров’я
VeterДата: Среда, 25.11.2009, 22:40 | Сообщение # 1
Admin
Группа: Администратор
Сообщений: 381
Награды: 24
Репутация: 13
Статус: Offline
Енергетичні напої з’явилися на нашому ринку відносно недавно і відразу полюбились практично всім, хто веде активний спосіб життя і хоче підтримувати своє тіло і дух в бадьорому стані. Адже варто тільки випити баночку і ось вже втоми як не бувало.

За словами виробників енергетичних напоїв, їхній продукт абсолютно безпечний і несе в собі тільки користь. Але виникає питання, раз все так безхмарно, то чому влади намагаються обмежити продаж цих напоїв. Спробуємо з’ясувати.

Всі енергетики містять у собі кофеїн. Це сильний стимулятор, який підвищує розумову діяльність і витривалість серцево-судинної системи. Однак для того щоб отримати цей ефект, потрібно випити як мінімум три баночки енергетичного напою, що перевищує рекомендовану виробниками норму.

Для посилення обміну речовин та покращення процесу окислення жирних кислот в напоях міститься так званий карнітін. Це речовина входить до складу клітин організму, тому для здоров’я теж небезпеки не представляє.

Далі, таурин - це особлива амінокислота, яка на думку медиків, поліпшує роботу серця людини. Мелатонін і матеін, які мають відношення до добового ритму і відчуття голоду людини відповідно.

Окремо варто згадати про вітаміни групи В, гуарана і женьшень. Користь від них очевидна. Гуарана, наприклад, володіє чудовим властивістю зменшувати біль при різних навантаженнях. А вітаміни тим більше необхідні для повноцінної роботи всього організму.

Всі енергетичні напої можна розділити на дві категорії: “кавові” та “вітамінно-вуглеводні”. Слід мати на увазі, що вживання енергетичних напоїв повинно бути дозоване. Максимальний поріг - це дві банки в добу. При перевищенні норми, може значно підвищитися тиск і рівень цукру в крові. Маючи проблеми з серцем варто відмовитися від вживання таких напоїв.

Помилково вважати, ніби тонік наситив вас енергією. Швидше треба говорити про те, що енергетичний напій відкриває доступ до ваших внутрішніх резервів. Тобто мова йде про використання власних ресурсів. Тим хто займається фітнесом слід знати, що кофеїн виробляє сечогінний ефект, тому пити напій після занять не рекомендується для здоров’я.

Ось декілька нехитрих правил вживання енергетичних напоїв, які допоможуть зберегти ваше здоров’я. Дві банки - це норма, а її перевищення зашкодить здоров’ю. Як тільки дія напою припинилася, слід дати організму відпочити. Не можна вживати енергетик відразу після занять спортом. І звичайно заборонено вживання вагітним жінкам і дітям, а також людям похилого віку. І ні в якому разі не варто змішувати енергетики і алкоголь, це загрожує гіпертонічним кризом.


Вы сметесь надо мной потому что я отличаюсь от вас.
А я смеюсь над вами потому,что вы не отличаетесь друг от друга.
 
Форум » Беседка » Разговоры на различные темы. » Енергетичні напої і здоров’я (на украинском языке)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024